Cărți care merită citite

HOPUL- Seth Godin

În această carte, care are numai 85 de pagini, Seth Godin ne vorbește despre impactul major pe care îl poate avea renunțarea în momentele potrivite.

Deși ni s-a spus de nenumărate ori să nu renunțăm dacă vrem să avem succes în viață, Seth Godin vine cu o nouă perspectivă asupra noțiunii de renunțare și inserează următoarea idee: ”Renunță la lucrurile greșite. Perseverează în lucrurile corecte. Găsește curajul de a face ori una, ori alta.”

Altfel spus, dacă vrem să facem performanță, trebuie să fim capabili să ne focusăm atenția asupra unui singur domeniu, deoarece numai așa putem să înaintăm în direcția dorită și să dăm vizibilitate evoluției prin valorificarea timpului și a resurselor pe care le avem la dispoziție.

O afirmație deosebit de importantă este următoarea: ”Să fii CEO este ușor. Partea grea este să ajungi acolo”, deoarece ni se transmite că pentru a ajunge să ne fie ușor, mai întâi trebuie să depășim obstacolele pe care ni le oferă drumul spre destinația creionată în mintea noastră.

Motivul pentru care numărul oamenilor de succes este limitat constă în faptul că ” Majoritatea renunța când efortul devine prea dureros și perseverează atunci când nu au chef sa renunțe”.

Deci, dacă ne dorim să lăsăm o amprentă asupra omenirii, trebuie să ne organizăm, să ne stabilim prioritățile și să acționăm, insistând atunci când considerăm că merită să facem asta și renunțând la lucrurile care nu aduc valoare vieții noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<