Dezvoltare personală

Cum să ne păstrăm optimismul în carantină?

Până să ajungem să ne bucurăm de tot ce aveam și nu vedeam, trebuie să ne menținem liniștea interioară, căutând părțile bune în marea învolburată a acestei perioade care nici nu știm cât va mai dura. Așadar, în cele ce urmează, voi creiona câțiva pași ce ar putea fi de un real folos în lupta cu plistiseala și cu lipsa chefului de viață.

  • În primul rând, e indicat să căutăm sensul acestei perioade, pentru că el este cel care ne ajută să privim cu seninătate necazurile, inerente de altfel. Și știm cu toții că, pentru a găsi răspunsuri, avem nevoie de întrebări. Așadar, ce vrea să ne spună această etapă mohorâtă? Nu este ea, oare, un rău necesar? Fără acest virus, când ar fi putut și natura să respire? Când s-ar fi regenerat stratul de ozon? Când ne-am fi făcut timp pentru familiile noastre? Când am fi alocat timp propriei persoane, propriilor gânduri, obiective? Când ne-am fi oprit din goana asta pentru nimic? Oare nu este momentul potrivit pentru a decide ce contează cu adevărat pentru noi?
  • Apoi, trebuie să încercăm să ne detașăm de gândurile negative, găsind activități care ne aduc bucurie. De exemplu, putem găti, putem cânta la chitară, putem citi, putem petrece mai mult timp cu familia, putem diminua timpul petrecut pe rețelele de socializare și putem vorbi mai mult cu noi înșine. Pe scurt, putem găsi luminița de la capătul tunelului în orice situație, oricât de greu ar părea. Doar trebuie să vrem și să depunem eforturi în acest sens.
  • Un alt aspect important care ar putea accelera starea de bine este acela de a încerca să vedem ce avem acum, practicând exercițiul recunoștinței până nu e prea târziu. Să ne bucurăm că suntem sănătoși, că avem ce pune pe masă, că putem comunica mai ușor cu ajutorul tehnologiei.
  • Să privim perioada asta ca pe o șansă de a descoperi lucruri noi despre propria persoană și despre cei dragi.
  • Este o ocazie de a renunța la scuza că nu avem timp. Acum avem timp pentru tot ce vrem. Chiar și pentru ceea ce nu vrem. Deci, ni se oferă șansa de a da un răspuns cert la întrebarea: Ce faci când ai timp pentru tot? Chiar prea mult timp?
  • Sesizezi cât de importante sunt economiile, cât de mult contează educația financiară. Cine știe?! Poate se va introduce în școli cu ocazia asta.
  • Ne putem analiza reacțiile pe care le avem în fața schimbării. E timpul să ne demonstrăm că ne putem adapta oricărei situații și că putem ieși învingători și din această perioadă de izolare.
  • Ni se oferă șansa să fim Oameni în adevăratul sens al cuvântului. Să renunțăm la mândrie, la egoism și să ne dăm seama că în fața pericolului suntem egali. Prin urmare, trebuie să fim solidari și să ne sprijinim așa cum putem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<